July 1, 2009

Telefon pintar untuk pelanggan korporat

Posted in 1 at 8:46 am by Ahmad Salafi

Oleh NAZRUL AZIM SHARUDDIN
nazrul.sharuddin@utusan.com.my

Digi tidak ketinggalan memperkenalkan telefon bimbit Blackberry yang menawarkan kemudahan komunikasi terbaik.


GOLONGAN korporat pasti akan menjadikan telekomunikasi sebagai medium penting dalam urusan seharian mereka.

Memeriksa e-mel, melayari Internet dan kerap membuat panggilan merupakan antara aktiviti biasa yang dilakukan dalam usaha memastikan perniagaan mereka berjalan lancar.

Bagi memenuhi keperluan itu, mereka tentunya bergantung kepada kemampuan sesebuah alat komunikasi untuk memberikan perkhidmatan mobiliti yang lebih fleksibel.

Menawarkan peluang kepada golongan ini, syarikat telekomunikasi terkenal, DiGi Telecommunications Sdn. Bhd. (DiGi) menerusi kempen ‘Pilihan Praktikal’ telah tampil dengan pelan perniagaan bersama pakej pemilikan telefon bimbit pintar Blackberry.

Dengan langganan pakej Pelan BIZ 150 atau 250 bermula 1 Jun hingga 31 Ogos 2009, pelanggan kini boleh memiliki Blackberry Curve 8900 pada harga RM999 dan Blackberry Bold 9000 pada RM1,399.

Menurut Ketua Industri Perniagaan DiGi, Eric Chong, pakej yang menyasarkan penggunaan di beberapa segmen pasaran perniagaan itu menawarkan pelanggan dengan perkhidmatan dan produk yang relevan selain bernilai tinggi, fleksibel dan telus.

”Penyelesaian praktikal ini disasarkan kepada pengguna seperti dalam industri kecil dan sederhana (SME) yang sedang mencari pakej dengan tawaran penjimatan bersesuaian dengan keadaan ekonomi semasa kini.

”Kita sangat berbesar hati dapat memperkenalkan Blackberry bersama pakej promosi ini dan berharap menerusinya, pengguna dapat menikmati pengalaman komunikasi terbaik daripada DiGi,” katanya pada pelancaran kempen tersebut di Shah Alam, baru-baru ini.

Promosi pelan pasca bayar tersebut turut termasuk bersama pakej suara dengan pilihan kontrak selama 24 bulan.

Menerusinya, pelanggan akan dapat menikmati kadar bulanan tetap bagi penggunaan data dan juga panggilan ke mana-mana rangkaian di seluruh Malaysia.

Selain itu, kempen berkenaan juga didatangkan bersama pelan data tanpa had untuk kemudahan mengakses emel dan juga Internet hanya dengan kos RM63 sebulan.

Melihat kepada keunikan aplikasi mobiliti pada telefon bimbit pintar itu pula, ia tentunya menawarkan kemudahan dari segi kawalan aktiviti perniagaan secara lebih meluas.

Selain menyokong sambungan Wi-Fi dan rangkaian korporat, ia turut disempurnakan bersama aplikasi e-mel pintar dan Windows Push Mail untuk kemudahan di peringkat pengurusan.

Maklumat lanjut mengenai perkhidmatan dan pakej DiGi boleh diperolehi di laman web http://www.digi.com.my/business.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: